Ingredienser:
Fløde - der kan vælges laktosefri, men for nogle gør dette ingen forskel.
Kærnemælk.
Der skal hældes 0,5 ltr fløde i en gryde, og herefter varmes fløden op til 21 grader i omrøring. Dernæst hældes fløden i en skål, hvori der røres 1 spiseskefuld kærnemælk, som kan syrne. Miksturen står i rumtemperatur natten over - jeg gjorde det til den var stivnet - og sættes dernæst på køl til den skal indtages.
Denne kan spises med hvad der nu klæder creme fraiche godt. Jeg valgte at lave en brombærkompot som et led i den individuelle del af denne opgave. Og denne brombærkompot blev spist med en klat hjemmelavet creme fraiche. Lækker og cremet!!
Brombærkompotten lavede jeg således:
Ingredienser -
300 gram brombær
300 gram rørsukker
Hældes i en gryde og bringes langsomt i kog. Kogningen kommer gennem det smeltede rørsukker i blanding med væsken fra brombærrene.
Brombær med rørsukker i en gryde bringes langsomt i køg. |
Fløden varmes langsomt til 21 grader |
Fløden hældes på køl og der røres 1 spsk kærnemælk i |
1 dl varmt vand med 2 kapfulde Atamon blandes og hældes i glasset, hvor kompotten skal opbevares i. |
Kompotten kommes på glas med låg mens det stadig er varmt - og danner selv et vakuum. |
Cremefraiche miksturen dækkes til og sættes i rumtemperatur - efter en nats tid placeres den i køleskabet. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar